Чланови Удружења за међународно кривично право о налогу за хапшење Владимира Путина

Чланови Удружења за међународно кривично право о налогу за хапшење Владимира Путина

Протеклих дана су чланови Удружења за међународно кривично право имали већи број наступа у јавности поводом најактуелнијег питања међународног кривичног права, налога за хапшење председника Руске Федерације Владимира Путина, издатом од стране Међународног кривичног суда. Наше колеге су поменути налог за хапшење коментарисале са научног и стручног, правничког становишта. Њихово иступање у медијима је додатно допринело афирмацији и подизању угледа Удружења за међународно кривично право, како у научној и стручној, тако и у широј, општој јавности у нашој земљи.
 
Професор др Милан Шкулић, члан Управног одбора Удружења, је 20. марта 2023. године учествовао у телевизијској емисији „Глобал фокус“ на телевизији N1, коју можете погледати овде: https://www.youtube.com/watch?v=nNyGyPGuOfc . Професор Шкулић је у броју дневног листа „Политика“ од 21. марта 2023. године објавио ауторски текст под насловом „Ко тебе каменом, ти њега Хагом“, а који је доступан и у електронском издању листа: https://www.politika.rs/scc/clanak/543852/Pogledi/Ko-tebe-kamenom-ti-njega-Hagom„.
 
Такође, члан Управног одбора Удружења адвокат Горан Петронијевић је 18. марта 2023. године гостовао у јутарњем програму ТВ Прва. Поменуто гостовање доступно је на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=PH6SKOl4Bzw.
 
Коначно, секретар Удружења Алекса Шкундрић је у петак 17. марта 2023. године учествовао у емисији „Маркер“ на Инсајдер ТВ, а што можете погледати овде: https://www.youtube.com/watch?v=ILUNtpmONEg. Уз то, колега Шкундрић је 20. марта 2023. године био гост јутарњег програма телевизије К1, а што је доступно на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=noMzUXhOEvc&t=51s.